• Csapatépítés
 • Vitorlás tanfolyam
 • Hajóbérlés
 • Sétahajózás
Previous Next

Vitorlás tanfolyam

Jelszavunk: Tanulj könnyedén, és érezd jól magad!

Hajóskapitányaink sokéves vitorlázótapasztalattal a birtokukban elsősorban a gyakorlati tudás átadására törekszenek a vitorlás tanfolyam során, melynek köszönhetően leendő hajóstársaink magabiztos kormányosokká válhatnak.

Továbbá fontosnak tartjuk a balatoni hajózás sajátosságainak ismertetését is.

Vitorlás tanfolyamainkkal kapcsolatos információk

Az elméleti oktatást Budapesten, a gyakorlati oktatást Tihanyban tartjuk.

Az elméleti képzések minden hónap második hétvégéjén Budapesten történnek, a gyakorlati órák egyedi megbeszélés szerint kerülnek megszervezésre Balatonon és Budapesten.

Vizsgaidőpontok a hónap végén kerülnek kitűzésre.

Elmélet: RSD-DOKK, 1211 Budapest, Weiss Manfréd út 2. 2. emelet 212.

Gyakorlat / elmélet: TYC Kikötő, 8237 Tihany, Rév u. 7.

Tanfolyamainkra előzetes bejelentkezés szükséges, a 06309107610 - es mobilszámon, vagy az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen.

Az aktualitásokról és akcióinkról Facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

www.facebook.com/skipperyacht

Vitorlás tanfolyamaink ideje alatt csodás tihanyi környezetben tudunk szállást is biztosítani, hogy már az oktatás ideje alatt is élvezhesd azt a környezetet, amely előbb-utóbb a második otthonoddá válhat. Balaton minden mennyiségben!!!

A szálláson lehetőség nyílik a tanulótársakkal összeismerkedni, tapasztalatot cserélni, s a jó hangulatú beszélgetéseknek köszönhetően – egy pohár bor mellett – újra átélni az elmúlt napok élményeit.

Oktatás

Alap és középszintű képzések

 • Vizsga előkészítő (elméleti és gyakorlati vitorlás oktatás, hajósképzés)
  Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek hajós képesítéssel.
 • Gyakorlatszerzés hajóvezetői engedéllyel rendelkezőknek
  Ugyan sokan megszerzik a hajóvezetői engedélyt, ám gyakorlati tudásuk hiányos vagy bizonytalannak érzik még magukat egyedül a nyílt vízen. A vitorlás tanfolyamon velük – egyéni igényeknek megfelelően – újra átvesszük a vitorlázás gyakorlati alapjait: hajó felszerelése, kikötői manőverek begyakorlása, vitorlaállítás, vízből mentés, havária kezelés stb.
 • Elő a tarka vitorlákkal!
  Spinakker szerelés és kezelés túrázóknak.

Vitorlázás versenyszerűen

 • Vitorlaállítás versenyen
  Groß, orrvitorla, spinakker beállításai széliránynak, illetve szélerőnek megfelelően, árbocállítás.
 • Taktikai megoldások
  Magas szintű elméleti és gyakorlati oktatás azoknak a középhaladó szintű versenyzőknek, akik már nem elégszenek meg csupán a versenyeken való részvétellel, hanem győzni is akarnak.

A vitorlás tanfolyam utáni vizsga

A megfelelő tanfolyamot követően mindenképpen érdemes vizsgát is tenni. Így nemcsak a csodálatos élményekkel leszel gazdagabb, hanem vitorlás kishajós képesítést is szerezhetsz. A vitorlás tanfolyam alatt felkészítünk a vizsga elméleti és gyakorlati feladataira is. A vizsgára jelentkezés követelménye a betöltött 18. életév, legalább alapfokú iskolai végzettség, orvosi alkalmassági és az úszni tudás.

A vizsga két részből áll. A hallgatók elsőként írásban bizonyítják tudásukat. A teszt a Hajózási Szabályzatból és a vitorlás tantárgy anyagaiból épül fel. Ennek megfelelően a vitorlás tanfolyam során kitérünk a vízrajz, a hajózási földrajz és a meteorológia területeire. Körüljárjuk a hajóelmélet témakörét, beleértve a szerkezetet, a felszerelést és a hajógéptant, illetve a hajóvezetéstant. A tanfolyam elméleti anyaga magában foglalja továbbá a vízi közlekedési ismereteket, a vízből történő mentést és az elsősegélynyújtást is. Az oktatás során odafigyelünk arra, hogy mindent érthetően és pontosan magyarázzunk el, megadva ezzel azt alapot, amivel már magabiztosan szállhatsz fedélzetre. Az elméleti képzés Budapesten zajlik.

A vitorlás gyakorlati vizsga sikeres teljesítéséhez felkészítjük a hajó felszerelésétől a kikötésig terjedő összes fontos fogásra. A vitorlás tanfolyam alatt megtanulhatod az indulásra való felkészítés minden lépését, a kötélműveleteket és a nyíltvízi manővereket. Természetesen a vízből mentés módszereit is oktatjuk. A vitorlás tanfolyam lefedi az összes olyan témát, amely a vizsgán is előkerülhet. A képzés garantáltan jó hangulatban zajlik, nagy gondot fordítunk arra, hogy minden, vitorláson töltött percben jól érezd magad. A gyakorlati oktatás helyszíne a Balaton két gyönyörű városa: Tihany és Balatonfüred.

A vizsga sikeres teljesítését követően a Nemzeti Közlekedési Hatóság kirendeltségében kérvényezheted a nemzetközi vitorlás kishajó vezetői engedélyét, amely világszerte az összes belvízre érvényes. A vitorlás tanfolyam és vizsga után megszerzett képesítéssel legfeljebb 20 méter hosszú, 12 fő szállítására alkalmas vitorlás kishajó vezethető.

A vitorlás tanfolyam mellett lehetőséget kínálunk a motoros vízijárművek kezelésének elsajátítására is. A tanfolyamot követő vizsgán szerzett képesítés feljogosít a 7,5 kW-nál nagyobb motorteljesítményű kisgéphajók vezetésére.

Skipper Yacht
Vitorlás tanfolyamok

 

Elérhetőségek

Telefonszám:
06/30 910-7610
Üzenjen online>>

Facebook oldal

Balatoni időjárás

Tihanyi hajóbérlésVitorlás tanfolyam tihanyonVitorlás bérlés a Skipperyacht-tólVitorlás tanfolyam Balaton hullámain